Martine Ruiter - Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen (FAQ)

Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen over mijn behandelingen, de tarieven en vergoedingen door je zorgverzekering.
Wat neem ik mee naar mijn afspraak?
Als je een verwijzing hebt van de huisarts of specialist, neem deze de eerste afspraak dan mee. Verder mag je een handdoek meenemen.
Krijg ik de behandeling vergoed?
De fysiotherapeut kan met alle Nederlandse zorgverzekeraars contracten afsluiten. Echter in de aangeboden contracten geven de zorgverzekeraars mij niet de vergoeding en de ruimte om de kwaliteit te leveren die ik voor ogen heb. En kwaliteit is juist mijn uitgangspunt. Daarom heb ik er voor gekozen geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. Door het uitsluiten van knellende regelgeving en bureaucratische administratie kan ik al mijn aandacht en tijd besteden aan een optimale begeleiding van mijn cliënten.  Wat betekent dit voor jou? Na de behandeling ontvang je binnen een paar dagen een factuur. Deze dien je eerst zelf te betalen en kun je vervolgens indienen bij jouw verzekeraar. Afhankelijk van je type verzekering, restitutie of natura, ontvang je van je zorgverzekeraar een deel of de volledige kosten terug. Bekijk daarom goed de voorwaarden van je zorgverzekeringspolis.
Hoe lang duurt een behandeling?
Een goed begin is het halve werk! Daarom neem ik voor de eerste afspraak ruim de tijd (1 uur) om samen het probleem helder te krijgen. Ik besteed veel aandacht aan uitleg en het jou weer inzicht geven in je klachten. Aansluitend zal de eerste behandeling plaatsvinden. Een vervolgafspraak duurt 30-45 minuten. Een behandeling Access Bars duurt 60-75 minuten.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan even contact op.